šminkanje + foto

Šminkanje uz fotografije

Beauty portret je portret izbliza, obično izrezan od prsiju prema gore ili bliže. Može varirati od malo ili bez šminke pa sve do dramatične kreativne šminke.

Portreti ljepote mogu biti vrlo različiti ovisno o kontekstu u kojem se koriste. Portreti mogu biti umjetničke ili komercijalne prirode. Kao što bi definicija implicirala – žena na fotografiji općenito izgleda lijepo bez obzira na namjeru.

Fotografije koje vidite u mom portfoliu jednostavno su umjetničke fotografije. Rezultat su sjajne suradnje vizažista, frizera, modela i fotografa. Usput, najvažnija riječ u posljednjoj rečenici bila je “suradnja”. Bez kvalitetne suradnje gore navedenih nemoguće je napraviti uspješne beauty fotografije.

Fotografije koje ćete vidjeti u portfoliu primjeri su komercijalnih portreta ljepote, poput onih koje viđate u oglasima ili časopisima. Možete primjetiti kako komercijalna ‘ljepota’ ima mnogo manje šminke, pogledi su jasni i čisti dok su oči u fokusu kadra.

Za kraj riječ fotografa Ante Mandića:
“Prave high end beauty fotografije zahtijevaju suradnju između svih uključenih strana (bez iznimke!) i da budemo jasni, ne bojim se priznati da u gotovo 90% slučajeva vizažist zaslužuje mnogo više zasluga za ishod beauty portreta nego ja kao fotograf.”

rezervirajte termin

Scroll to Top