FAQ

Termin za šminkanje je najbrže i najlakše zakazati putem Whatsapp-a.
Navedite ime, prezime, te datum i vrijeme termina koji vam odgovara, a ja vam se javim u što kraćem roku.

Proces šminkanja traje u prosjeku 60 – 90 min, ovisno o look-u.

Da, terensko šminkanje je moguće dogovoriti na vašoj lokaciji.
Ono što je specifično kod terenskog rada su drugačiji, odnosno specifični radni uvjeti, stoga se cijena i uvjeti razlikuju od onog standardnog šminkanja. Kako bi dobili konkretne i točne informacije što prije, javite se na +385 97 745 4723

Probno šminkanje je zapravo pravo, regularno šminkanje koje se isto tako naplaćuje po regularnoj cijeni, ovisno o look-u. Ono u prosjeku traje poprilično vremenski duže od regularnog šminkanja zbog samog dogovora i usklađivanja vaših želja, te realnih mogućnosti obzirom na fizionomiju lica.

Uslugu probnog šminkanja uglavnom koriste buduće mladenke koje nisu sigurne u odabir vlastite vjenčane šminke, ili se nisu imale priliku šminkati kod mene, pa uz moju pomoć žele otkriti ili isprobati onaj savršeni makeup za svoj veliki dan.

Ono što sa sigurnošću, ali i iz iskustva mogu potvrditi – svaka mladenka koja je bila na probnom šminkanju ponovila bi to iskustvo iznova, jer se na taj način riješila nepotrebnog stresa i straha kako će taj makeup izgledati na dan vjenčanja, hoće li biti zadovoljna, itd.

Odavno je poznato da je najljepši ukras lica upravo zdrava i njegovana koža. Kako bi klijent blistao na šminkanju, a kasnije i na shooting-u za osobne ili profesionalne potrebe, potrebno je slijediti nekoliko zlatnih nepisanih pravila koja će uvelike olakšati vizažištu, po potrebi i fotografu.

Ono osnovno je odabir adekvatnih proizvoda za umivanje i čišćenje lica, potom eksfolijacija, i naposljetku hidratacija.
Na čisto lice nanesite eksfolijant ili piling koji će odstraniti mrtve stanice kože i učiniti ga mekšim, glađim i savršeno pripremljenim za ostale proizvode poput seruma, a onda i hidratantne kreme.
Birajte proizvode na vodenoj bazi ukoliko ste mješovitog ili masnog tipa kože, a ukoliko naginjete suhom tipu, onda će vašoj koži više odgovarati konkretnije i zasićenije (masnije) kreme.

Neizostavan dio su one sitne dlačice koje možda na prvu ne vidite u ogledalu, ali vjerujte… Vide ih svi (osobito nakon profesionalnog šminkanja)!
Potrebno je odstraniti višak dlačica s nadusnica, ali i obrva – izbjegavajte šišanje obrva kako bi ih vizažist kasnije lakše prilagodio i oblikovao vašem licu, ali samom look-u naravno.

S obzirom na okolnosti i nepredvidivi raspored teško je procijeniti kada je idealno vrijeme za rezervaciju. Svakako, ono što se preporučuje jest da se javite čim saznate za prigodu. Za šminkanje vrijedi ono nepisano pravilo “tko prvi – njegovo”, tako da ne čekajte nego rezervirajte svoj termin na vrijeme. Najbrži način za to je kontakt.

Uvijek je bolje doći na šminkanje nakon frizure kako bi se izbjegao štetni utjecaj vode (pranje kose), toplinskih uređaja (fen, figaro, pegla) i preparata za kosu (lak, gel i sl.). Preporučuje se rezervacija frizure pa šminke s dovoljnim vremenskim odmakom kako bi se izbjeglo nepotrebno kašnjenje.

Scroll to Top